61.
avinagrar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer tornar agre (un vi o altre líquid). [...]
|
62.
buquet
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Combinació d'aroma, sabor i tacte d'un vi. [...]
|
63.
fusteny -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que ha agafat gust de bota. Un vi fusteny. [...]
|
64.
resaigües
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vi que s'obté tractant la brisa amb aigua. [...]
|
65.
trepitjador -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que trepitja. Persona que trepitja raïms per fer vi. [...]
|
66.
vínic -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que ocorre en el vi. Alcohol vínic. Vinater 1. [...]
arreplega
|
67.
aiguardent
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda alcohòlica obtinguda per destil·lació del vi, de la sidra i d'altres líquids fermentats. Aiguardent de Valls. Aiguardent anisat. aiguardent de canya Aiguardent obtingut de la melassa fermentada del sucre de canya. [...]
|
68.
gabella
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Impost que es cobrava sobre la compra o la venda d'alguns articles de primera necessitat, com ara el vi, l'oli o la sal. Magatzem on es guardaven gèneres estancats, especialment la sal. [...]
|
69.
sester
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mesura de capacitat per a grans, de valor variable segons les contrades. Mesura de capacitat per a vi, pròpia del Pallars, equivalent a 40 porrons. Mesura de capacitat per a oli, pròpia del Conflent. [...]
|
70.
bordeus
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vi de la regió de Bordeus. Un bordeus blanc, negre. [...]
|